06 July 2012

Wanita dan Blog ?

Assalammualaikum.
Straight kepada benda yang cuba aku cerita okay.Okay semenjak aku kaji sedikit tentang blog,aku mendapati hasilnya agak memberangsangkan!Didapati perempuan lebih ramai mempunyai blognya jika dibandingkan dengan si lelaki.Wow,dan secara tidak langsung wanita memang ohsem!Cuba anda imagine.Seorang perempuan yang sedang giat menyambung pelajarannya di Ipta atau Ipts namun masih berkesempatan mencari masa untuk menaip sesebuah entry lalu dipost kan nya.Dan lagi lah anda bayangkan ibu-ibu yang bekerja mahupun suri rumahsepenuh masa..masih juga cuba mencuri masa untuk berblog.Dahsyat bukan? Yeah , sememangya wanita ini mampu melaksanakan sesuatu perkara dalam masa yang sama.Itu yang aku tabik springggg :D



05 July 2012

Menziarahi . . .

Hello anda semua *lambai tangan*
Bagi korang yang dah habis SPM kan,masih ingat tak aktiviti gegiler korang atau pergi jenjalan kat tempat yang bagi korang masa tu gempak gila lah,padahal semua orang boleh pergi.Haha.Mesti ada,betul kan?Yeah,begitu juga saya.Sampai kan,paper terakhir SPM atau Sijil Pelajaran Malaysia belum tamat pun,saya dan rakan-rakan sibuk mengatur plan itu dan ini.Namun Alhamdulillah..SPM kami berjalan dengan baik.Setelah beberapa minggu penghabisan SPM,maka kami pun rancang bagai nak rak,bagi memastikan tempat yang kami nak ziarahi itu benar-benar menjadi.Hiwhiwhiw.Hmm,tempat apa lah yang kami excited sangat nak pergi kan?

Taraaaa !



                                               * Ini lah tempat yang saya maksud kan. Genting Hinglands
                                             * Jujurnya saya memang tidak berani mencuba yang ini><      
                                                *suasana yang nyaman dan masih segar

Lihat?Fuhh,alangkah girangnya kami semua ketika ini,bagai dunia kami yang punya.Hiwhiw.
Maklumlah..baru keluar dari rumah..setelah hampir sebulan dok menjawab exam (:
Jadi,itu lah tempat aku ziarahi bersama rakan-rakan yang lain atau dalam erti kata lain bercuti untuk
melepaskan sedikit tekanan.Hoooray !

P/S:Terima kasih sangat-sangat kat abang yang kerja kat Taman Tema Genting Higland kerana telah menaja kami bermain kesemua permainan dalam harga yang sangat ohsem (:

                          

Tahniah . . .

Bismillahirahmanirrahim..
Assalammualaikum wahai putera puteri dan salam 1Malaysia special buat warganegara Malaysia. 
Nasionalisma sebentar.Hihii. Nampak title besar itu bukan? Yeah..seungkap tahniah hanya aku ucap pada diri sendiri walau aku tahu aku antara blogger yang lambat untuk terjebak dalam dunia blogger yang makin dahsyat ni.Fuhh.. Okay,selama beberapa hari aku sibuk mencari masa yang sesuai untuk menghasilkan blog,dan hari ini aku temui harinya dan ceritanya sekarang aku pun happy.Alhamdulillah ^_^
Sila beri kritikan untuk blog ini yeah sekiranya seperti ada sesuatu yang tidak kena.Hiwhiw*

P/S:Terima kasih kepada kawan saya yang sangat lah baik keperibadiannya kerana sanggup meleleh kan 
peluhnya untuk tolong saya menghasilkan blog.Jasa mu tak aku lupa okay (: